"IT bases brengt u het laatste nieuws"

Retrofit Cooling Solutions

Met Retrofit Cooling Solutions lanceert Rittal B.V. een Retrofit-service voor bedrijven en organisaties die hun oude networking- en serverracks een nieuw leven willen geven. Al naar gelang het gevraagde koelvermogen zijn passende Retrofit Cooling Solutions beschikbaar.

Rittal Retrofit Cooling Solutions

Rittal stuurt met de Retrofit Cooling Solutions dus niet aan op de verkoop van nieuwe, volledig geklimatiseerde IT-racks, maar op het aanpassen van bestaande behuizingen, ongeacht het merk of de leeftijd van de bestaande behuizing. Rittal Product Manager IT-infrastructuur Elbert Raben: “Door het intensieve gebruik van nieuwe digitale toepassingen als Power over Ethernet (PoE) en Voice over IP (VoIP) stijgt het aantal poorten van switches en routers aanzienlijk. Ook het vermogen per poort neemt toe (van 15 Watt per poort naar 60 Watt en zelfs naar 100 Watt per poort). Het gevolg is een toename van de warmteontwikkeling in bestaande netwerkbehuizingen, waardoor het gevaar op storingen en uitval van de IT apparatuur toeneemt. Toch hoeft dit niet te betekenen dat deze behuizingen volledig vervangen moeten worden. Retrofit biedt een betrouwbare en efficiënte koeloplossing voor merk-onafhankelijke behuizingen vanaf een dieptemaat van 600 mm, ongeacht de locatie van het rack - of dat nu in de spreekwoordelijke bezemkast is of in een moeilijk toegankelijke hoek van een industriële omgeving - er is een Retrofit oplossing voor elke situatie.”

Retrofit voor elke situatie

Als de behuizing in een ruimte staat die voldoende ventilatie biedt om de warmte van de koelaggregaten af te voeren is het volgens Raben vaak voldoende om een op zichzelf staand dak- of wandkoelaggregaat te installeren. Raben: “Zo kan op eenvoudige wijze van 0,3 tot 6 kW koelvermogen worden gerealiseerd. Is er onvoldoende mogelijkheid om de warmte in de ruimte zelf af te voeren? Dan zijn diverse oplossingen met directe expansie split (DX) of watergekoelde (CW) systemen beschikbaar. De meest bepalende criteria hiervoor zijn de diepte van de het rack, de toegankelijkheid en het gewenste koelvermogen.”

Mix en match

Bovenstaande voorbeelden geven een globale indruk van de Retrofit mogelijkheden. Maar omdat elke situatie uniek is biedt Rittal tevens op maat gesneden modificaties aan. Raben: “Voor het realiseren van een betrouwbare koeling van bestaande netwerk- en serverbehuizingen komen we graag naar onze klanten toe om de situatie ter plaatse te beoordelen. Vervolgens kunnen bijvoorbeeld conventionele geperforeerde deuren worden vervangen door glazen zichtdeuren en kunnen zijwanden worden bewerkt om een passende koeloplossing te realiseren. Door ervoor te kiezen om het goede te behouden en van moderne koeltechniek te voorzien, voorkom je kosten en kun je weer jaren vooruit met je oude en vertrouwde, maar ook gemoderniseerde IT-behuizingen.”

Retrofit Cooling Solutions

Retrofit Cooling Solutions

Download brochure

Opdrachtgevers

Kant-en-Klare Serverruimtes

Bewezen technologie exact afgestemd op uw toepassing

Specificatie & Offerte

Cloud Verhuis Service »

Zet u de hardware buiten de deur? IT bases richt uw nieuwe 'huis' in.

Stel direct uw vraag »

Onderhoud & Beheer

Smart cost efficiënt onderhoud

Zonder inzicht geen uitzicht

Meer over de ITbases Infra pakketten