"Computerruimte upgrade of vertrek naar externe locatie?"

De verleiding van de Cloud

Een actueel vraagstuk waarbij kosten over het algemeen de driver zijn. Echter vertrek naar de Cloud biedt naast de mogelijkheden ook kosten met zich mee. Goed moment om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Na de inventarisatie brengen we verslag uit van de bevindingen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger een goed overwogen besluit te nemen.

Vaak lijkt het of alle ´problemen´ als sneeuw voor de zon verdwijnen op het moment dat alle hardware buiten de deur wordt ondergebracht. Automatisering is key en dat betekent dat het links- of rechtsom veel impact heeft op het functioneren van de organisatie. Een dergelijke stap vereist een gedegen aanpak.
Wellicht kan de huidige computer- of serverruimte nog lange tijd probleemloos functioneren. Met minimale inspanning en middelen is deze weer op de toekomst voorbereid.

Upgrade van de huidige ruimte?

Wat is de conditie van de huidige ruimte?  IT bases ontwikkelde speciaal hiervoor de Stress Test. Deze test geeft u inzicht in de ´conditie´ van uw computer- of serverruimte. Na grondige inventarisatie stellen we vast of er verbeterpunten zijn. In dat geval hebben we de oplossing alvast voor u uitgewerkt. Een betrouwbare aanpak met resultaat.
Afhankelijk van het aantal m² bekijken we de ruimte in een dagdeel. Daarnaast voeren we -  indien noodzakelijk - een aantal metingen (beschikbare vermogen & warmte) uit. Aansluitend leggen we onze bevindingen en adviezen vast in een overzichtelijk rapport. Tijdens de presentatie van de resultaten leggen we exact uit waar u staat. Onderwerpen die zeker aan bod komen zijn;

  • De koude lucht voorziening (airconditioning) binnen de ruimte
  • De energie voorziening met focus op noodstroom
  • Monitoring van alle actieve componenten
  • Energie besparing – kosten reductie
  • Onderhoud van alle systemen - meer efficiëntie en betrouwbaarheid

Vertrek naar de Cloud?

Alle systemen buiten de deur huisvesten in een commercieel DataCenter vraagt de nodige aandacht. IT bases ontwikkelde hier speciaal de Cloud Verhuis Service voor. Begeleiding en realisatie van de fysieke verhuizing. Niet alleen de thuis situatie dient te worden aangepast, vaak dient ook het nieuwe onderkomen nog te worden ingericht. Racks, stekkerblokken en data bekabeling maken deel uit van het pakket. Alles op basis van de eisen & wensen die u eraan stelt. Iedere fase in het proces gerealiseerd conform het draaiboek en exact wanneer en hoe ú dat wilt.

Daarom IT bases

IT bases is ervaren daar waar het gaat om de ontwikkeling en realisatie van computerruimte en werkplek. Wij ondersteunen u niet alleen maar realiseren ook alle werkzaamheden. In eigen beheer met specialisten die ervaren zijn op dit terrein. Is uw interesse gewekt? Lees dan verder op onze website of nodig ons uit zodat we samen het verschil kunnen maken.

Opdrachtgevers

Kant-en-Klare Serverruimtes

Bewezen technologie exact afgestemd op uw toepassing

Specificatie & Offerte

Cloud Verhuis Service »

Zet u de hardware buiten de deur? IT bases richt uw nieuwe 'huis' in.

Stel direct uw vraag »

Onderhoud & Beheer

Smart cost efficiënt onderhoud

Zonder inzicht geen uitzicht

Meer over de ITbases Infra pakketten