"Een betrouwbare installatie aanleggen vereist niet alleen kennis"

Cloud Verhuis Service

U gaat de hardware huisvesten in een commercieel datacenter en niet meer bij u thuis. Voordat u kunt verhuizen moet de nieuwe locatie wel worden ingericht. IT bases is all-round verhuizer. Wij inventariseren het nieuwe onderkomen en brengen verslag uit wat er moet gebeuren.

Bovendien léveren we niet alleen alle componenten, maar zorgen we er met ons Up & Running Programme voor dat het op locatie wordt gebracht, opgesteld en integraal deel uitmaakt van de totale opstelling (inclusief infrastructurele voorzieningen). 

Hier kunt u denken aan:

  • Kabel doorvoer <> borstel rooster (koldlok) in de vloertegel
  • Elektrische Installatie <> voeding van zaalverdeler naar 19" rack
  • 19" Racks <> server- patchracks en accessoires
  • Stekkerblok & PDU <> v.v. meting zodat u het verbruik kan registreren
  • Warme- & Koude Straten <> rijen racks afsluiten door deuren & dak
  • Goot Systemen <> onderbrengen van elektrische-, netwerk bekabeling
  • Prefab Data Bekabeling <> netwerk bekabeling tussen racks onderling
  • Datacenter Monitoring <> meten van temperatuur en genereren alarmen
  • Beveiliging <> toegang tot het 19" rack

Elektrische Installatie

De elektrotechnische infrastructuur wordt traditioneel opgebouwd uit bekabeling. Een zeer betrouwbare en bewezen methodiek. Toch kent deze aanpak ook haar beperking. Achteraf wijzigingen aanbrengen in aansluitingen naar de racks is lastig te realiseren. We zitten immers in een live situatie!
Wanneer kiest u voor traditionele bekabeling en wanneer voor een busbar systeem? Bekabeling lijkt soms goedkoper, maar vaak worden de kosten van aanpassingen achteraf of beperkingen in gebruik buiten beschouwing gelaten. 

Lees meer over: Elektrische Installatie

19" Rack

De keuze in racks is groot, en de onderling verschillen lijken soms klein. Maar juist omdat keuze en opstelling van racks bepalend zijn voor het gebruikersgemak op de lange termijn, luisteren beiden nauw. 

Lees meer over: 19” racks

Stekkerblok en PDU 

Stekkerblokken zijn de stroomverdelers binnen het rack. Apparatuur wordt via dit blok aangesloten op de voeding. Vaak een redundant voedingspad (feed) uitgerust als A & B. Stekkerblokken worden met de elektrische infrastructuur verbonden door middel van een aansluitsnoer en steker. 

Lees meer over: Stekkerblokken

Warme- & Koude straten

Het scheiden van koude- en warme luchtstromen wordt direct beloond. Het verlaagt de energiekosten aanzienlijk. Plaatsen van alleen blindpanelen op ‘lege’ plaatsen in het rack is onvoldoende. De koude of warme zijde van rijen racks opsluiten door plaatsing van een doorzichtig dak, en deuren aan het einde van de rij. 

Lees meer over: Warme- & koude straten

Goot Systemen

Gootsystemen dienen voor het onderbrengen van bekabelingsinfrastructuren. We onderscheiden elektrische-, netwerk- en besturingsbekabeling. Binnen de computer ruimte is er op een beperkt oppervlak een veelvoud aan bekabeling aanwezig. Het vergt bijzondere aandacht dit zonder ‘conflicten’ te organiseren en rangeren.

Lees meer over: Goot Systemen

Prefab Data Bekabeling

Het netwerk in de computer ruimte aanleggen is arbeidsintensief. De oplossing is prefab bekabeling. Vooraf worden alle lengtes ingemeten en per verbinding gereed gemaakt. On-site leggen we de voor gemonteerde kabel bundels in de goot en klikken de connectoren – cassettes - in de patchpanelen. 

Nogmaals testen we de verbinding om er zeker van te zijn dat deze 100% is. Het spreekt voor zich dat ook deze manier van installeren een gecertificeerd netwerk oplevert. Minder overlast on-site en in korte tijd operationeel.

Lees meer over: Prefab databekabeling

Datacenter Monitoring 

Binnen de serveruimte zijn er een aantal parameters van groot belang. Deze beïnvloeden de ‘conditie’ en dus de beschikbaarheid. Het is mogelijk ruimte condities als vochtigheid en temperatuur inzichtelijk te maken, maar ook belasting en verbruik. Het eerste bevordert de efficiëntie en voorkomt dat hardware of componenten binnen de infrastructuur van de computer ruimte down gaan. Het tweede geeft inzicht over de ‘ruimte’ er is om apparatuur te (ver) plaatsen. Beiden zijn binnen één systeem te verenigen.

Lees meer over: Datacenter Monitoring

Beveiliging- Toegang tot het rack 

Wanneer er een meerdere racks staan opgesteld in de computer ruimte (in- of extern) kan het wenselijk zijn onderscheid te maken in wie toegang heeft tot welk rack. De netwerkbeheerder krijgt bijvoorbeeld alleen toegang tot de patch racks en heeft niets te zoeken in de racks waarin hardware is ondergebracht. U bepaalt helemaal zelf welke combinaties u wilt maken tussen medewerkers en racks. Binnen de software maakt u deze links en worden handelingen direct geregistreerd. Dat geeft een veilig gevoel.

Lees meer over: Beveiliging

Opdrachtgevers

Kant-en-Klare Serverruimtes

Bewezen technologie exact afgestemd op uw toepassing

Specificatie & Offerte

Data Center Services

Alle werkzaamheden in het DC uitbesteden aan ervaren partij ?

IT bases dé Datacenter Installateur »

Lees meer over DataCenter Services »

StressTest Data Center »

Na grondige inventarisa- tie stellen we vast of er verbeterpunten zijn.

Vraag nu GRATIS aan »